...takaisin etusivulle...
Koirankasvattaminen ei ole mikään helppo jobi. Tieto tuntuu lisäävän tuskaa eli mitä enemmän rodusta tiedät, sitä vaikeampi on löytää hyviä jalostusyksilöitä. Ja kun parhaasi yrität ja luulet kaikki asiat huomioineesi, syntyy pentue, jossa on joitakin uusia "vikoja" jos entiset sait häivytettyä... Vai siinäkö koko jutun juoni ehkä onkin...?!

Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään riman korkealla jalostustyössäni. Jos en ole ollut täysin tyytyväinen koiraan, en ole käyttänyt sitä jalostukseen. Senhän näyttää jo sijoituskoiralistani; käyttämättä jätettyjä on aika paljon enemmän kuin käytettyjä sijoituskoiria! Eipä koirien kasvattamisella meikäläisen jalostuskriteereillä liian rikkaaksi pääse tulemaan... Vuolasvirta-palkinnon (rodun ensimmäisenä kasvattajana ja ainakin vielä 10 vuotta myöhemmin ainoanakin) olen kuitenkin työstäni saanut vuonna 2006, joten ehkä kaikki nipottaiminen ei ole mennyt hukkaan!

Klikkaa tästä jotta saat näkyviin tarinavalikon.
Mukana on muutamia lainauksia Pitkäkarvapostista (ja muualtakin)
- siis kertomuksia arjesta hollanninpaimenkoiran kanssa.

Jos tarinat luettuasi alat kuvitella, että hollanninpaimenkoira voisi olla Sinulle sopiva rotu, jatka tutustumalla kennelini varsinaisiin kotisivuihin   www.lissunmustan.net.

Kiitokset kaikille, joiden tekstejä on mukana!