Italian matkan ympäripyöreät selitykset
eli synnintuntoon tulleen edellisenkin matkatarinan kirjoittajan tunnustukset


Lea huomautti viime lehden jälkeen, että tunnutuksista selvästikin puuttui vakavin osa. Täytyy kai tästä... Lissun tehdä lisää tunnustuksia...

O #1 Milano
Lähestyimme Milanon keskustaa ja siis näyttelypaikkaa. Italian ihanien pienten ja vain sinnepäin suuntivien opastinkylttien ansiosta huomasimme messukeskuksen merkit vasta kun olimme jo ajaneet kyseisen liittymän ohi. Mutta eipä hätää, ratti vaan samassa kulmassa edelleen, niin kohtapa olimme kiertäneet liikenneympyrän kertaalleen ja olimme jo uudella kierroksella saman liittymän kohdalla. Nyt onnistuimme aivan mainiosti pääsemään ulos liikenneympyrästä oikealla kohdalla!

O #2 Varsova
Kuten jo ennestään kerrottua, Varsovan läpi piti ajaa ja siellä oli katutöitä ja siis kiertoteitä. Ja kiertotien opasteita ei päässyt kehumaan, mene ja tiedä olisiko niitä normaalin reitin opasteitakaan hyviksi päässyt haukkumaan... Ennen yhtä isoa liikenneympyrää oli tilapäinen opastetaulu, josta näimme, että meidän tuli poistua liittymästä toisena ulos irtaantuvalle kadulle. Ensimmäisen kohdalla oli tietyön ja umpikadun merkit, joten päättelin ettei sitä lasketa. Ajoin siis seuraavan liitymän ohi. Mutta sitä seuraavassa ei mainittukaan tiemme numeroa. Jälleen pokeri päälle ja kierros umpeutumaan. Liikenneympyrän kahdessa liittymässä oli poliisiauto passissa, joten meikäläistä oli vähän hirvittää, jotta mitähän nuo sanovat meidän kruisailuistamme. Vaan eivätpä kommentoineet, joten me pääsimme jatkamaan opasteiden mukaan.

Jees, siinä ne kaikki oot olivatkin! Emmekös vaan olleetkin käteviä autoilemaan?!

Kirjoittanut Liisa Kukkanen
Julkaistu: Pitkäkarvaposti 4/00